Nisselue

NISSELUE

 Str: 6 mnd-1 år , 2-3 år og 4-5 år

Garn: Rauma Finull

Pinner: 2,5 mm rundpinne eller 5-pinner for vrangbord, og til resten p. nr. 3, 40 cm rundpinne for glattstrikk, bruk gjerne 5-pinner når fellingen begynner (eller strikk på rundpinne så lenge det går)

Legg opp 92 – 104 – 116 m på rundpinne og strikk 4 cm vrangbord 1 r,1 vr Bruk maskemarkør (MM) der omgangen starter og la den følge arbeidet

Strikk glattstrikk 12 – 14 – 16 cm

Del opp arbeidet ved å bruke  4 merketråder , hvert parti på  23 – 26 – 29 m, om du fortsatt bruker rundpinne sett også en MM ved delingen.   Jeg foretrekker å bruke en lang merketråd pr 2 markeringer, og begynner med å legge tråden bak arbeidet og fram igjen på neste markering

Heretter brukes det to typer fellinger hvor det felles 4 m hver gang.

1. felling: strikk 2 m r sammen etter hver markering

2. felling: strikk 2 m vridd sammen før merketråden

Fell første gang etter 12 -14 – 16 cm og skift fellingsmetode hver annen gang,

Felling nr. 2 kommer på 5 omg.

Fell hver 5 omgang i alt   4 – 6 – 8 ganger

Fell hver 4 omgang til du har 12 m igjen på hver pinne

Fell hver 3 omgang til du har 3 m igjen på hver pinne

Trekk de 12 maskene som er igjen sammen med en dobbel tråd, ikke stram foreløpig.

Lag dusk, og trekk snoren gjennom hullet av luen, og fest trådene.

Bilstrikkjakke - Dorth'ich

Den er strikket i Tynn Alpakka og Faerytale

Lang jakke som sikkert ligner mye på Dorthesakene. Jeg har strikket noen gensere som det tidligere.
Rygg: Opplegg 80 m - ca 6 cm brangbord, 2 r, 2 vr
80 riller Ryggen lengde måler ca 77 cm målt flatt og bredden 70 cm.
Armer: Opplegg 40 m, vrangbord ca. 6 cm. strikk 15 riller før økning, øker etter hver 4. rille, - 1 m på hver side x 7 (54 m) 44 riller. Armen måler ca 45 cm lagt flatt.
Forstykker: Opplegg 46 cm, jeg strikker begge forstykkene parallelt, slik at jeg på enkleste måte får varngborden lik, og får strikket kanten lik foran. Kanten foran fremkommer ved at jeg strikker 6 masker i omvendt rillestrikk. For hver 10. rille på selve forstykket strikker jeg en SR (kort omg). Strikker frem til kantmaskene, tar 1 m løst fra kanten, legger tråden rundt og setter m tilbake, strikker videre like dan.
når forsiden av arbeidet har 20 riller fordeles til lomme slik: 6 m stolpe, 7 m + 17 m til lomme + 16 m mot ryggen.
Lomme: 2 omg glattstrikk (retten skal vise mot forsiden) Skift til p.nr.5, øk 5 m gjevnt fordelt (22 m) Fortsett glattstrikk i 40 omg. Fell inn til 17 m og strikk slik at du kommer inn på samme omgang der lommen startet. Senere skal de strikkes en vrangbord på lommen. Det tas da opp 17 m i siste vrangomg der lommen starter. Vrangborden strikkes på p.nr 6, og sidekantene sys fast samtidig som lommen sys sammen.
Etter 73 riller felles for halskant: 14, 3. 3. 2. 2. 2 , da er det 20 m igjen på skulder, strikk til 80 r
Ta opp alle maskene + 5 i hver side, strikk 1 omg rett og fell samtidig inn til ca 80 m. bruk gjerne snuingene ved halskanten og strikk sammen slik at hull unngås. Strikk ca 5 cm på p. nr.6 Fell av.

KK Jul 2013 - nesten maken votter :-)

Dette er mønstre som kan lastes med fra KK Jul 2013 http://www.kk.no/923081/strikk-fantastiske-gaver-selv Det vil si at mønstrene er laget av meg på bakgrunn av det bildet som dere ser her. Vott nr. 2 og 3 er sydd av en gammel barnegenser kjøpt på gjenbruk. Til disse er det kun en mønsterfil til papirmønsteret og ingen forklaringer. Den skal helst skrives ut på A3 papir, eller blir det mye klipp og lim. Jeg har forsøkt å kopiere min fil med foto og forklaringer, menn dessverre går ikke det an på hjemmesiden. Jeg ber dere derfor om å sende meg en e-post til sykris@sykris.net så skal jeg sende min forklaring til den enkelte🙂

Selbuvotter

Dette er en oppskrift som er scanna inn under gamle oppskrifter som jeg har tegnet ut igjen, skrvet litt ekstra tekst og mer nøytaktig beskrivelses, oppdaget under striking av vottene

Prøver å få lagt inn en PDF-fil her, når jeg har fått andre til å teststrikke oppskriften. Om ikke ABChjemmesiden får til å ordne dette, så vil jeg sende oppskriftene på e-post til de som ønsker det. Evt legge den ut på Ravelry. Mitt brukernavn der er Sykris.

Rillelue

Dette er en oppskrift som jeg holder på med å lage mønster til. Fant et mønster med bilder på en blogg, men siden jeg ikke kan kinesisk måtte jeg strikke etter antagelsespribnsippet, og det er det jeg gjorde.

Jeg er nok flinkere til å strikke fra løse luften etter et bilde, enn jeg er å skrive ned hva jeg gjør. Imidlertid tok jeg masse bilder underveis i strikkingen, slik at den er mulig å gjenskape for de som har litt erfaring med strikking. Men det er altså ikke en skikkelig oppskrift.

 

Gammel dukke med klær

Prøver å få lagt inn en PDF-fil her, når jeg har fått andre til å teststrikke oppskriften. Om ikke ABChjemmesiden får til å ordne dette, så vil jeg sende oppskriftene på e-post til de som ønsker det. Evt legge den ut på Ravelry. Mitt brukernavn der er Sykris.